2024 m. spalis, RUDENS MAGIJA TARP JAPONINIŲ KLEVŲ...

2024 m. spalis, RUDENS MAGIJA TARP JAPONINIŲ KLEVŲ...

RUDENS MAGIJA TARP JAPONINIŲ KLEVŲ...
🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁
Ruduo jau nusidažė įvairiausiomis spalvomis ir stebina savo grožiu.
🍁 Kviečiame į Japonišką sodą Kretingos rajone pasidžiaugti nusispalvinusiais japoniniais klevais, sakuromis, sedulomis, sietminais, ožekšniais, šermukšniais, putinais ir įspūdinga gamta. Japonijoje šis laikas ypač mėgstamas, japonams patinka stebėti gamtą ir gėrėtis kintančiais peizažais, kuriuos praturtina ryškūs klevų lapų atspalviai. Viena svarbiausių rudeninių tradicijų Japonijoje yra vadinama momijigari (紅葉狩り) arba „klevų medžioklė“. Tai senovinis paprotys, kurio metu žmonės keliauja į kalnus, parkus ir šventyklas stebėti raudonai nusidažiusių klevų lapų.
🍁 “Momijigari“ terminas susideda iš dviejų japoniškų žodžių: „momiji“ (紅葉), reiškiančio raudonus ar spalvotus klevų lapus, ir „gari“ (狩り), kuris išvertus reiškia „medžioklę“. Tačiau ši „medžioklė“ neturi nieko bendro su gyvūnais – tai taikus ir estetiškas gamtos grožio ieškojimas. Ši tradicija siekia šimtmečius, kai žmonės ieškodavę harmonijos su aplinka. Spalvos pereina iš žalios į ryškiai geltoną, oranžinę, raudoną ir galiausiai rusvai rudą. Šie spalvų pokyčiai simbolizuoja gyvenimo laikinumą ir nuolatinį atsinaujinimą, o taip pat primena japonų estetinės filosofijos koncepciją – mono no aware, arba „švelnų liūdesį dėl daiktų laikinumo“. Stebint krentančius lapus, japonai dažnai prisimena ir savo gyvenimo trumpumą, o tuo pačiu grožisi tuo, kas neišvengiama ir nepastovu, – gamtos ciklais.
🍁 Populiariausios momijigari vietos Japonijoje dažnai yra garsios dėl gamtos grožio. Tokios vietos kaip Kioto šventyklos, Nikko nacionalinis parkas, Hakone kalnai ir Togetsukyo tiltas yra itin mėgstami dėl jų įspūdingų rudens peizažų. Japonai rudenį keliauja tiek į kalnus, tiek į parkus stebėti gamtos. Tai ne tik estetinis ritualas, bet ir gilus kultūrinis bei filosofinis japonų dvasinės būties simbolis. Ši tradicija paprastu būdu padeda rasti harmoniją su pasauliu, įvertinti gyvenimo akimirkas ir suvokti, kad grožis slypi tiek pačiame gyvenimo cikle, tiek jo kaitoje. Rudeniniai klevų lapai tapo poezijos, tapybos ir literatūros įkvėpimu per šimtmečius.
Šalia Darbėnų miestelio įsikūręs didžiausias Japoniškas sodas Europoje, kviečia užsukti pasigrožėti rudeniu!
🍁 Norintiems ilgėliau atitrūkti nuo kasdienybės bei pamatyti nepakartojamus saulėlydžius ir saulėtekius, galima išsinuomoti poilsio namelius - vilas nakvynei.
-----------------------------------------------------------------------
Jei kyla daugiau klausimų, atsakymai mob. +370 616 18530 (Šarūnas) arba +370 606 05756 (Gražina)
Laukiame Jūsų adresu:
Sodų g., Mažučiai, Darbėnų sen. Kretingos raj.

LPF „Japoniškas sodas“

Sodų g., Mažučių k., Darbėnų sen., Kretingos raj.

56.0300039, 21.208963

 

Tel.: +370 684 97459; +370 616 18530; +370 606 05756

info@japangarden.lt

Teisės saugomos © japangarden.lt